Droombaan

Stappen naar werk

Je bent een ervaren professional. Je hebt al je energie in je werk gestopt. Zo heb je de afgelopen jaren naar tevredenheid en met klinkende resultaten je hart en ziel gegeven. Totdat je ineens aan de kant staat. Wat de redenen ook mogen zijn. Je voelt je teleurgesteld en onrechtvaardig behandeld. Dit is de eerste keer dat je dit overkomt, en je weet niet goed wat te doen.

1. Outplacement

Afhankelijk van de omstandigheden van je ontslag is het aan te bevelen gebruik te maken van een professionele outplacement coach. Deze persoon begeleidt je door de fasen die we allemaal door moeten: van shock naar verdediging tot acceptatie. Een outplacement coach geeft je instrumenten om een voor jou op maat gemaakte aanpak te ontdekken. Hierna ben je vrij om de vervolgstappen te zetten.

2. Kennis, Kunde en Kennissen

Als professional heb je de nodige bagage die zeer interessant kan zijn voor andere organisaties. Die bagage bestaat uit kennis en kunde. Kennis van projecten die gelukt zijn (je successen) maar ook je mislukkingen. Van deze mislukkingen kun je laten zien dat je daarvan geleerd hebt. Geleerd als mens achter de professional, en geleerd als manager van een organisatie. Deze ervaringen (kunde) neem je mee en geven je de vrijheid om beter te doen in een volgende baan, of in een organisatie waar betere omstandigheden zijn om je te doen slagen. Dankzij je jarenlange opgedane kennis en kunde, heb je ook mensen ontmoet waarvan je weet wat ze waard zijn. Deze kennissen kunnen je wellicht een steuntje in de rug geven voor een nieuwe werkomgeving.

3. De schaamte voorbij

Een aantal jaar geleden was het ongewoon om “tussen banen” te zijn. Je zag je buurman om 7.00 uur in zijn leaseauto naar zijn werk gaan en voelde een lichte schaamte dat jij niet naar je werk ging. Tegenwoordig ben je niet de enige ervaren professional met een staat van dienst waar je u tegen zegt, die naar een nieuwe werkomgeving zoekt. Dat maakt het alleen al dat je duidelijk moet maken dat je op zoek bent. Dat doe je op je LinkedIn profiel. Dat doe je door je CV goed up-to-date te maken en uiteindelijk door je netwerk te laten weten dat je op zoek bent. Uiteindelijk hernieuw je je contacten met executive search bureaus om die voor je te laten werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + veertien =