Hoe vier jij de Oranjekoorts?

Oranjekoorts en het vieren van succes!

“Als nuchtere Hollander ga ik normaal niet uit mijn dak, maar op sociaal geaccepteerde momenten, mag ik eindelijk helemaal los en de trots op mijn land laten zien”. Deze insight maakt onderdeel uit van een presentatie van een Brandmanager van Heineken die de ontwikkeling van een commercial tot en met de merkactivatie in de winkel van het wereldmerk Heineken toelicht.

De oranjetrots kent verschillende typeringen:
1. De cynische waarnemer; we verliezen direct tegen Spanje, dus het wordt niets
2. De optimistische dromer; vier jaar geleden mistte Robben, nu schiet hij ons naar de finale
3. De realist; aan de voorbereidingen kan het niet liggen, de kans om de finale te halen bestaat
4. De opportunist; we gaan ervoor!

Aan de oranje/bedrijfstrots kun je de gezondheid van je afdeling, organisatie zien. Hierin komen alle verschillende typeringen van Oranjetrots tot uiting! Wordt er een poule opgezet, mag er tijd en aandacht aan besteed worden? Zijn er groepen die elkaar buiten het werk opzoeken om samen naar Oranje te kijken?

 

vier je succesDe Oranjetrots laat ook zien hoe je als afdeling een succes wilt vieren. Bij SCA Hygiene Products wordt de scheepsbel geluid als iemand op de afdeling een succes te melden heeft, volgens Maurits Priem (Sales Director). Deze bel hangt er nu SCA meedoet aan de grote Volvo Ocean zeilrace. De medewerker krijgt dan een minuut om zijn succes te delen met de groep.Klinkt zeer georganiseerd!
In mijn tijd bij AB-InBev werden we zo opgeslokt door de operationele zaken die te maken hadden met Oranje dat je bijna vergeet om de trots te delen met de medewerkers van je bedrijf. Hoe trots ben jij op de wijze waarop Oranje/WK wordt gevierd?

Hoe ga jij uitdrukking geven aan het moment dat we ons helemaal kunnen laten gaan in je afdeling, of organisatie? Of, welke sociaal geaccepteerde momenten creëer jij om, nadat de Oranjekoorts weer wat getemperd is, je afdeling helemaal uit zijn dak te laten gaan en trots te laten zijn op je bedrijf/afdeling?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 2 =