Beschikbaar per

Wat doe je als je al een tijd vrijgesteld bent van werk en op zoek bent naar een nieuwe baan met je “beschikbaarheid per” vermelding? Officieel sta je nog op de payroll van je werkgever. Maak je al direct een vermelding op je LinkedIn pagina? In overleg met je werkgever heb je besloten om afscheid te nemen, en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Wat doe je?

De vraag die je jezelf in deze situatie mag stellen is of je er al aan toe bent om direct je beschikbaarheid voor de markt kenbaar te maken. Grote kans dat het proces met je werkgever niet van vandaag op morgen is gegaan. Het hangt dus ook af van de wijze waarop uiteindelijk is besloten dat je afscheid neemt.

Rouwproces
Het “rouwproces” is ook van toepassing op het verlies van je baan. In dat rouwproces (schok, ontkenning, boosheid, acceptatie en verder gaan met je leven) zal pas in de acceptatie fase een onderzoek naar jezelf komen. Juist in deze fase kun je ontdekken welke struikelblokken je hebt gekend. Met dit zelfonderzoek over waar je staat en waarin je uiteindelijk je volgende stap wil zetten, is het moment daar om kenbaar te maken aan je netwerk dat je beschikbaar bent. In de acceptatiefase kun je starten aan de nieuwe uitdaging in je werkleven.

Op het moment waarin je jouw netwerk kenbaar maakt dat je uitziet naar een nieuwe baan, is het moment om slim gebruik te maken van de sociale media kanalen, waaronder LinkedIn. Je kunt daarin nog een mooi “spel” spelen dat ervoor zorgt dat een groter deel van je netwerk op de hoogte is van dat je beschikbaar bent en wat je zoekt. Laat je daarover adviseren.

Conclusie is dat het moment waarop je kenbaar maakt aan de buitenwereld dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging afhankelijk is van jouw binnenwereld. Met zelfonderzoek krijgt je “beschikbaarheid per” pas inhoud en waarde om de buitenwereld daarvan op de hoogte te stellen. Herken je deze situatie? Heb je tips? Laat ze achter in het commentaarveld!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − tien =