Blijf in controle over je CV.

Ik weet heel goed wat mijn sterke en wat mijn mindere kanten zijn in mijn banen. Moet dat in mijn CV?
Ik heb weinig zin om mijn CV aan te passen op mijn actuele stand van zaken. Waarom zou ik ook? Waarschijnlijk hebben een aantal headhunters mijn oudere CV nog liggen.
Hoe zorg ik dat ik in controle blijf over mijn eigen CV terwijl anderen dat al in hun bezit hebben?
cv

Vragen die belangrijk zijn om te stellen als je weer eens de kriebels krijgt om verder te kijken in je loopbaan. Een CV is een persoonlijk document en zegt al in de opstelling daarvan wat over jezelf. Benoem je de behaalde successen voldoende met concrete KPI’s? Geef je de termijnen van je banen aan met de maanden en jaren of alleen met jaren? Welke cursussen benoem je wel of niet? En geef je aan dat je getrouwd bent en drie kinderen in de leeftijd van 4 – 8 hebt?

Ik mag vele CV’s doornemen om een eerste kennismaking te hebben met de eigenaar van het CV. Voordat ik dat doe benadruk ik de vertrouwelijkheid van het mogen hebben van het CV en het mogen bewaren daarvan.

Hierbij enkele tips om in controle te blijven van je CV:
1. Geef aan iedereen die je jouw CV stuurt een duidelijke instructie dat dit document persoonlijk eigendom is en niet zonder jouw uitdrukkelijke toestemming gedistribueerd mag worden.
2. Geef een houdbaarheidsdatum aan je CV: je mag het 1 jaar in je database houden
3. Verzend je CV alleen in pdf-formaat, zodat je zeker weet dat er niet aangeknoeid kan worden
4. Houd goed bij aan wie je jouw CV stuurt, zodat je een bestand hebt van mensen/organisaties waarvan je weet dat ze jouw gegevens hebben.
5. Vraag aan de ontvanger wat er gebeurt met je CV op het moment dat je wellicht te horen krijgt dat je toch niet de gewenste kandidaat bent.

Een CV zal de “trigger” blijven om in gesprek te komen met een mogelijk nieuwe werkgever. Het maakt onderdeel uit van je totale presentatie, die kan uitmonden in een gesprek en een vervolg kan krijgen in een assesment . Uiteindelijk zal een compleet beeld dat jij geeft van jezelf de match gaan maken of niet. Zorg dat je van begin tot het eind van dit proces in controle blijft!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 18 =