Slechte Dag

We hebben allemaal wel eens een slechte dag. Of je nu op de skipiste staat, op je werk of tijdens een dagje uit met je familie. Je kunt ook pas een “slechte dag” hebben als je weet wat een gewone goede dag voor je betekent.
Soms hoeft de omgeving er niets van te merken. Meestal is dat wél zo, omdat wat je voelt meestal tot uiting komt in gedrag. Tijdens een normale goede dag is de kans groot dat je je iets anders gedraagt dan tijdens een slechte dag. Dat verschil noemen we spanningsveld.
Taakgericht-en-Mensgericht

Welke verschil in gedrag je kent tijdens een slechte dag hangt af van je gedrag voorkeursstijl. En je gedrag voorkeursstijl hangt af van de context waarin je dat gedrag laat zien. Het gedrag tijdens een slechte dag zegt dus niets over wie je bent of welke competenties je hebt. Je gedrag tijdens een slechte dag laat zien welk gedrag je voorkeur heeft bij een situatie die hoort bij een slechte dag.
Oorzaken van een slechte dag kunnen legio zijn, van werkdruk tot moeizame relatie met je familie of slechte weersomstandigheden op de skipiste. Het spanningsveld tussen je gedrag tijdens een goede en slechte dag laat zien wat je van nature goed ligt en wat je gedrag stijl is bij bijv. hoge druk vanuit een bepaalde context.

Waarom is het handig om meer over je gedrag voorkeursstijl te weten?
Door je eigen gedrag voorkeursstijl te erkennen en je bewust te worden van jouw eigen voorkeuren, kun je ook gedrag bij anderen herkennen. De volgende stap is om deze kennis te benutten in het leggen van verbinding met anderen. Deze verbinding maakt je dat je jouw eigen gedrag aan kunt passen op de situatie en de personen daarin. De kans is groot dat je dan effectiever bent.

Ben je benieuwd naar jouw gedrag voorkeursstijl? Vraag de gratis code aan. Voor meer informatie klik hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + 18 =