Nieuwe vaardigheden

Heeft u al NASA-specialisten ingehuurd? Waarom zijn MIT whizzkids zo gewild bij Online bedrijven in Amerika? Nieuwe vaardigheden zijn gewenst in een veranderende wereld. We willen ons voorbereiden op een toekomst waarvan we de eerste vijf jaar niet goed kunnen voorspellen.

nieuwe vaardigheden

 

De aanleiding van bovenstaande vraag is een spreekbeurt van Tom Furphy (http://www.brickmeetsclick.com/exploring-the-digital-path-to-purchase-with-tom-furphy) tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van Handel en Industrie in FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Furphy heeft zowel jaren gediend in een grote Amerikaanse retailer “Bricks” alswel onder de bezielende leiding van de online “Clicks” goeroe Jeff Bezos (Amazon). In een presentatie tijdens de Industributiediner 2015 waarin hij de “digital path of purchase” beschrijft met een 24-tal leerpunten komt ook de behoefte aan nieuwe vaardigheden naar voren.
MIT-slimmerikken die een nieuwe rol gaan invullen als “Technical Product Manager”. Of een NASA-specialisten team die ervoor gaan zorgen dat een nieuwe manier van customer experience worden gecreëerd.

Wat mij betreft zijn de volgende leerpunten interessant om mee te nemen op de weg die we in een “grenzeloze” Nederlandse digitaler wordende Retailwereld ter harte mogen nemen:
1. Abonnement services (bv. Hellofresh) winnen aan relevantie in Online Retailing. Blijkbaar is in Amazon Fresh de “Subscribe & Save”, waarbij je middels een regelmatige aanvulling van je voorraad abonnement in ruil voor een vaste korting afhankelijk van de abonnementstermijn die je kiest, een succesvolle aanpak.
2. Het doordacht integreren van de mobiele en winkel ervaring, waardoor je de “shopper” redenen geeft om weg te kijken van hun mobiele telefoon. (heads up)
3. Het ontwikkelen en hebben van een “digital path to purchase”plan
4. Het cultiveren van een omgeving waarin experimenten en innovaties worden omarmd
5. En een “customer obsessed” drive creëren, bij Amazon vertaald in “de vrije stoel” tijdens elke meeting die ze hebben voor een (denkbeeldige) klant die er op zou kunnen gaan zitten.

In een reactie op een vraag in de groep Nederlandse Retail- en Industrie mensen of de NASA specialisten al zijn binnengehaald, kun je opmaken dat de top van de industrie de verandering niet gaat brengen. Het zullen de “challengers” zijn die de nieuwe vaardigheden gaan brengen die nodig zijn om het denken als Jeff Bezos te introduceren: “failure is inexpensive, errors of ommisions are costly” .

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 6 =