Boeien, Binden en Bereiken

Gedurende je (levens-) loopbaan kun je veel over jezelf ontdekken. Ik stel het zo voorzichtig omdat er ook mensen zijn die het al menen ontdekt te hebben. Voor diegenen die open staan voor “permanente educatie” kan de vraag “welke oplossing ben jij?” van betekenis zijn. Daarvoor heb je meer dan vakkennis nodig. Ook eigenschappen als Boeien, Binden en Bereiken zijn doorslaggevend voor een verdere stap.
boeien_binden

Of we nu leven in een deeleconomie, of een kapitalistisch georiënteerde verzorgingsstaat, de vraag blijft in welke mate jij en vooral hoe jij een bijdrage levert aan de samenleving in het algemeen, of die van een organisatie (van vereniging , overheid of het zakenleven) in het bijzonder. Je bijdrage zal in de loop van de tijd evolueren, als je tenminste openstaat voor het blijven leren. Enkele belangrijke eigenschappen zet ik hiervoor op een rijtje:

1. Vakkennis: je zult je vak moeten verstaan en daar dus veel tijd in investeren omdat het onderdeel uitmaakt van je passie.
2. Nieuwsgierigheid: bijblijven in de wereld van nu vraagt om een houding waarbij je vragen stelt en continu alert blijft
3. Flexibiliteit: Organisaties veranderen, de maatschappij verandert, de dingen die je altijd al zo doet, zullen wellicht anders gedaan gaan worden. De mate waarin je dat kunt accepteren bepalen je kans op succes.
4. Boeiend: het maakt uit of je stelt dat je al vijf maanden werkeloos bent, of dat je stelt dat je een hele goede verkoper bent, die in een omgeving waar veel druk heerst op omzet je het beste gedijt. Met welke stelling denk je dat je vooruit komt?
5. Bindend: zonder netwerk is de kans op een volgende stap in je loopbaan minder groot dan met. Dat betekent dat je ook zult investeren in de mens om je heen, die je dan leert kennen en waarderen om je bijdrage.

Welke oplossing ben jij? Is een belangrijke vraag waarop ik met mijn 5-point methode de combinatie aanga van de bovengenoemde elementen boeien, binden en bereiken. Ze geven je ruimte om te ondernemen naar een betere toekomst voor de maatschappij en voor jezelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =