Future Pacing

Ongemerkt doen we allemaal aan “Future Pacing”. We kennen de term misschien niet. Future Pacing is een techniek die de toekomst vormt vanuit het hedendaagse. We vormen ons allemaal een beeld van de “werkelijkheid”. Hoe we ons voelen, gedragen, handelen, tot wie we ons aangetrokken voelen, wie of wat ons aantrekt zijn “producten” van onze overtuigingen en gestelde zekerheden.

Future-Pacing
Future Pacing als techniek gebruik ik om kandidaten mee te nemen naar hun toekomstige werkomgeving. De bestaande situatie, de huidige baan voldoet niet volledig. Hoe breng je dat nou het beste onder woorden? Future Pacing werkt in mijn praktijk het beste met kandidaten met een vak volwassenheid. Je kunt je voorstellen hoe het was in je eerste baan. Alles is nieuw en je hebt nog geen idee hoe je talenten en je liefde voor het vak uiteindelijk uitpakken. In een gesprek binnen de 5-point methodologie laat ik de vak volwassen kandidaat zijn eigen baan creëren. Veel banen binnen organisaties ontstaan overigens door dat de medewerkers zelf “vorm” geven aan de interne veranderingen. Je baan is meer dan de functie-inhoudelijke aspecten, daarom neem ik je ook mee naar de omgeving waarin je het beste tot jezelf komt. (meer weten over de 5–point methode?)

In interviews spreek ik dus met vak volwassen “masters of subject” die wel goed weten wat ze kunnen. De vraag “wat wil je later worden” is eigenlijk van minder belang dan de vraag: Wat houd je tegen? Welke overtuigingen heb jij al in je “systeem” gebouwd om te voorkomen dat je naar je droom omgeving reikt? Wat houd je tegen om dit te bespreken met iemand in de organisatie waar je nu al werkt? Het is soms heel verfrissend om deze overtuigingen bij mensen aan de oppervlakte te krijgen. Niet om ze te weerspreken, maar om ze bewust te maken met welke overtuigingen ze zichzelf vastzetten.

Future Pacing doen we allemaal, zo nu en dan. Het is nuttig in de komend tijd waarin “uitkoop” regelingen wettelijk worden aangepast in “mogelijkheden benutten” binnen of buiten de huidige organisatie waarin je werkt. Ik werk graag met je mee! Interesse? Laat het me weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − zeven =