vakantie op je werk

First things First

Geeft de vakantieperiode wat rust op je werk? Neem je werkzaamheden over van je collega tijdens de vakantie? Heb je je voorgenomen om eindelijk wat vakbladen te lezen tijdens deze periode?
De vakantieperiode is een periode waarin alles wat minder hard gaat. Je neemt wat meer tijd voor dingen waar je normaal buiten deze periode wat minder aan toe komt. Een praatje met een collega, het opruimen van je mailbox of een iets langere lunch dan normaal zijn kenmerken hiervan.

vakantieperiode op werk

vakantieperiode geeft tijd voor bezinning

Deze vakantie is ook een periode van bezinning. Terugkijken op de werkzaamheden die gedaan zijn. Je maakt de evaluaties die je al lang had moeten doen en legt alvast een paar meetings vast voor in het nieuwe jaar. Hoe vertelt jouw agenda dat je belangrijke niet urgente zaken, niet belangrijke (niet) urgente zaken gaan worden?
In het boek “the 7 habits of highly effective people” van S. Covey geeft de auteur aan hoe we onze prioriteiten proberen te verdraaien. Welke zaken zijn echt belangrijk in jouw werk? Heb je een beeld over je activiteiten die belangrijk zijn? Targets halen, meer tijd nemen voor relatiebeheer of de CRM database structureel blijven voorzien van data bij voorbeeld?

 

bezinning op activiteiten

activiteiten matrix

Volgens Covey ben je in Balans en Effectief als je een planner bent, die belangrijke niet urgente werkzaamheden systematiseert. Hiermee voorkom je noodzakelijke activiteiten die je het liefst tot op het laatste moment uitstelt (belangrijk/urgent) en verspil je geen tijd aan activiteiten die onbelangrijk zijn. First things first!
Essentieel voor effectief handelen is dat je bewust bent van je activiteiten die belangrijk zijn. Die bepaal je samen met je leidinggevende/stakeholders.

Een goed idee voor deze vakantieperiode: zet de volgens jou belangrijkste activiteiten voor komend jaar op een rijtje. Bespreek jou lijst met je leidinggevende. Op jouw succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *